2011-06-30 | 12:56:55

Hyra film och ta en fika

Hej!
Snart drar jag in till stan och möter Emelie. Vi ska hyra film på Hemmakväll och sen så kanske vi tar en fika på stan! Myyyys!
Sen efter det så drar vi hem till Emelie och Tomas lägenhet i Järved, sen blir det myskväll för hela slanten, bara syrran och jag! :) Kiing!

Nä, nu ska jag gå och sminka mig och sånt, men jag uppdaterar senare!


XoXo
2011-06-29 | 20:30:50

Grilla, sen sova i husvagn!

Heej!
Ska alldeles strax dra ner till Sarasbrygga för att grilla med några stycken..(Y) Kiing!
Sen när jag komma hem så ska jag sova i husvagnen som vi har på baksidan med Jossie, det ska komma lite folk och hälsa på också, sen har vi en fungerande tv med dvd där också så det lär bli lite film dessutom, så det blir skoooj! :)

Imorn far jag till Emelie och stannar där över helgen, Tomas ska fara till Fjälls och komma hem på söndag natt.
Så jag och Emelie ska mötas i stan, hyra film och kanske gå en sväng på stan, sen far vi hem till henne! :) Låter kung tycker jag.
På fredag far jag från Emelies lägenhet i Järved in till stan för att möta upp Frida och några andra, för att sedan fara till Sommarfesten, sen återvänder jag till Emelie igen! :) Hihi, kanske lite onödig information men, whatever.. 8)



Den här filmen ska jag och Emelie titta på i helgen, wiiiho! Har längtat som fään att se den! :D

2011-06-29 | 12:55:19

Song of the day!

En låt som va på Ulvön, haha, riktigt paartäy folk där!! ;)
Man blir sjukt sugen på att festa när man lyssnar på den, haha!



Ps, det va Frida som gav mig namnet på låten! :)
Uppdaterar senare!

XoXo Amanda
2011-06-28 | 15:34:46

Tisdaaag

Haallå!
Förlåt för dålig uppdatering igår, men jag gjorde inte så mycket så hade typ inget att skriva, hehe. Va hemma hos Ankie en sväng med mamma och småbröderna. Jesper fick en cykel, hans gamla är för liten, Ankie hade en gammal cykel som bara stod på gården så Jesper fick den! :)

Idag.. Så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, skulle egentligen gå på stan med Emelie och ta en fika med henne, men det blir inte av.. Buhu! Saknar henne som fään!
Men vi bestämde att vi ska göra det nästa månad istället, när jag får pengar osv.
Ikväll så ska jag nog gå ut och gå eller kanske hitta på nått annat roligt!
Och så måste jag stäääda.. Tråkigt men sant.

Iaf, på fredag så drar jag nog till Sommarfesten som ska vara i stan. Det ska vara istället för Hamnfesten, men ska i princip vara likadant! Det komma nog bli kiiing!


Finaste systrarna Jossie och Felicia! ♥


Btw, fan vad jag vill veta vilken linje jag har kommit in på nu! :o Blir så irriterad på att det ska ta så lång tid, haha!
Men mamma säger att brevet borde komma snart och att det borde stå i tidningen vilken dag som helst också.. Väntar med stooooor spänning!

XoXo Amanda
2011-06-26 | 18:33:51

Song of the day!




XoXo Amanda
2011-06-25 | 17:18:33

Song of the day!

2011-06-25 | 16:57:40

Midsommar på Ulvön..

Hej!
Jag vaknade för ungefär en timme sen.. Har inte sovit på hela natten..
For till Ulvön med Clara för att fira midsommar där.
Men det var inte direkt våran dag.. Vi tog båten som gick kvart över ett. När vi kommer fram så visste vi inte åt vilket håll vi skulle gå, vi skulle gå till en tältplats för vi skulle tälta. Men till slut så ser vi några stycken som går åt ett håll, och vi antog att dom skulle gå till tältplatsen eftersom att dom hade sovsäckar och liggunderlag med sig. Så vi följde efter dom och efter en lååång bit att gå med all packning så kommer vi fram till tältplatsen, och vi ska sätta upp tältet. Men när Clara tar ur tältet ur själva förpackningen så säger hon att tältpinnarna inte var där.
Blev ganska less.. Så vi hade ingen sovplats, men vi tänkte inte låta det förstöra våran kväll, så vi gick iväg för att äta mat, och mötte Jackline som jobbade i en kiosk vid vägen, började prata med henne och bestämde att hon skulle vara med oss på kvällen när hon slutat.
När vi pratar med Jackline så kommer Frida och Jonte också, vi går och äter på Almagränd, vilket var sjuuukt dyrt.. En pizza kostade 100 spänn, och den var inte ens stor. För att slica en pizza skulle det kosta 20 kr extra..?! Och dom kunde inte he beasås på halva pizzan (jag och Clara delade pizza) men dom kunde he på hela.. Okeeej? Blev irriterad.



Kvällen blir iaf rätt så långtråkig, jag tycker själv att om man ska fira midsommar på Ulvön så ska man vara 18 år, för då får man komma in på krogen osv.. Ganska tråkigt att bara sitta + att mina cider tog slut kl 10 (!). Så nej, kvällen blev inte till en sån stor Succé..
Men kvällen var inte heelt kass, hade faktiskt lite roligt också. Ulvön är sjukt mysig!
Menmen.. Kommer nog inte att fira midsommar där igen, förrän jag är 18 iaf ;)

Jag och Frida sovde iaf ingenting alls på hela natten, Clara sovde i ca tre timmar pga att hon hade migrän.
Vi tog båten som gick 20 över 6 på morgonen, kom hem klockan 8. Pratade med mamma en snabbis sen gick jag upp och la mig och sovde till halv 4.. Rätt jobbigt endå.

Idag.. Tror jag att jag ska prata med Amanda, sen ska jag nog bara ta det lugnt, har ingen ork idag.
Nu ska jag sätta mig ner i soffan under en filt och äta glass, hejdå!

XoXo
2011-06-22 | 19:41:01

Song of the day!

2011-06-22 | 18:15:29

Love and other drugs

Har nyss kollat på "Love and other drugs", och den filmen är absolut värd att se!




XoXo Amanda
2011-06-22 | 01:51:48

Okej, dålig uppdatering? JA.

Hej!
Oj, nu var det ett tag sen jag bloggade.. Men jag har inte haft något att skriva om, eller.. Jo det har jag men jag har bara inte orkat, har hänt rätt mycket.

* Har gått ut nian (wooohoo!). Guuuud vad jobbigt det va att gå med klackar till kyrkan, kommer nog aldrig att lära mig att gå i klackar, haha..
* Fick ett stipendium för att jag skämpat så hårt den senaste terminen m.m, fick 1000 kr (!).
* Har höjt mina betyg med ca 60 poäng i nian.
* Hade en superduper rolig kväll på avslutningskvällen med en massa festligheter!
* Har träffat en del nya trevliga människor, sjukt roliga!

Ja, där är en del saker som har hänt den senaste månaden, plus lite små saker.
Nu väntar jag bara på att få börja jobba, så att man kan börja tjäna lite pengar! Och så väntar jag med spänning på att få veta om jag komma in på frisör eller inte..! Blir nervös så fort jag tänker på det..

Aja, vad ska alla göra på midsommar? Själv har jag ingen aning.. Komma nog sluta med att man sitter hemma med familjen, för vi lär inte fara ut med husvagnen pga att det ska vara dåligt väder.
Men jag vill partääääya!
Men det är inte många som vet vart dom ska vara och många som ska bort. Och så har jag typ bråkat med min bästa kompis som jag skulle vara med, så nu krashade ju dom planerna... Less? Ja. Är less på all skit, men förhoppningsvis så blir allt bättre, och då menar jag bara inte med min kompis, utan med allt.

När jag tänker på att sommaren är här, så saknar jag hur tiden va förra sommaren.. Då jag kände att allt var bra, inga svårigheter. Sen hände allt det dära med en blodpropp i lungan och allt gick i krash, kände jag då. Lades in på sjukhus i fyra dygn, varken jag eller mamma var beredd, va inte på skolan på två veckor.
Hade några ritkigt jobbiga månader, men ingen förstog.. Ingen förstog hur illa jag tog vid. Inte ens min familj, men hur skulle dom kunna det? Man kan inte veta hur det känns förrän man varit med om det själv.. Vilket jag hoppas att ingen i min familj kommer att uppleva, iaf inte i min ålder, för det va hemskt. Jag fick en "sjukdom" som man oftast får när man är gammal. Jag gick till vc och skulle ta blodprover och där sitter BARA en massa gamlingar, 60 år och uppåt liksom.. Och så kommer jag där 15 år och ska ta samma prover som dom. Det kändes verkligen hemskt. Och jag fick sluta röka, hade rökt i ca två år, och fick sluta tvärt. Fick sluta med p-piller också, men det gjorde som inget. Men rökningen var inte det enklaste, fick lov att sluta utan förvarning. Kunde inte kolla på en ciggarett utan att bli röksugen. Och några på skolan kom och frågade mig om jag va allergisk mot rök, för dom hade hört ett rykte om det, jag tog det mycket hårdare än vad jag egentligen borde ha gjort, det kändes som att alla kollade på mig som om jag va störd, eller hade något som smittade. Men sen blev det bättre och bättre, och till slut tänkte jag knappt på röksuget längre. Förutom när man va med kompisar som rökte och dom frågade om det gick bra om dom rökte och man sa såklart "ja, herregud, det är lugnt", men det va inte alls lugnt. Jag ville inte, och jag ville inte se mina syskon röka heller, jag blev så arg när jag såg dom röka, för jag var så rädd att dom skulle råka ut för samma helvete som jag. Men dom förstog inte hur hårt jag tog det, vilket jag kan förstå, det skulle inte jag gjort heller i deras situation.
Iaf så bestämde jag mig för att inte bry mig, och det blev bättre. Jag mådde inte lika dåligt längre. Och efter sju månader så fick jag sluta med min medecin (waran), vilket var en stoooor lättnad, kände mig fri igen. Men det är ganska ofta nu när sommaren är här som jag blir grymt sugen på att ta en cigarett och bara strunta i vad som kan hända om jag börjar röka igen. Jag har till och med drömt om hur det skulle kännas, så underbart, iaf nu när man är stressad, eller när man mår mindre bra, så är ju ciggaretten som en tröst. Det va iaf det förut för mig.
Men jag kan ju inte tänka så, för tänk om samma sak händer igen? Det skulle jag aldrig kunna stå ut med..
Så det är bara att försöka leva med det och gå vidare, men jag mår mycket bättre. Ska ju börja gymnasiet snart, vilket känns så otroligt skönt, en heelt ny start! (Y)
Där är min lilla historia om det senaste året, jag kanske förstorade upp allt, men det va så jag mådde. Och jag vet att ingen kan förstå, men det va mina känslor och jag har levt med dom, men har kommit över dom, iaf för det mesta, vilket jag är stolt över. Nu skrev jag inte det här för att få folk att tycka synd om mig, utan för att det är en del som frågat vad som hände och sånt.. Så här är hela historian.

En bild sen förra sommaren. ♥


Oj.. Nu blev det hära inlägget mycket längre än vad jag hade tänkt mig.. Aja, skit samma, hehe!
Nu ska jag.. Gå och lägga mig, tror jag..

XoXo Amanda
2011-06-03 | 12:19:19

En vecka kvar till friheten!

Hejsan!
Är barnvakt just nu åt småbröderna, mamma jobbar och pappa håller på med veden. :)
Idag så lär jag bara ta det lugnt, ska duscha och fixa mig.. Har haft hårfärg i över en vecka och har inte färgat håret än...? Not good! Måste ta och färga snart, har lite utväxt som måste färgas bort. :)

Ikväll drar jag nog med Jossie och några andra till stan. Vad vi ska göra där har jag ingen aning om, men det blir roligt. :)
Bloggar nog mer om kvällen imorgon! :)



Btw, det är bara en vecka kvar till skolan slutar, en vecka kvar till två månaders frihet! Wooho!


XoXo Amanda